Proteinpulver

Proteinpulver är ett kosttillskott som hjälper dig uppnå optimalt proteinintaget när du vill bygga muskelmassa. Man brukar säga att det är som mat fast i pulverform. När du styrketränar bryts dina muskler ner och omsättningen av protein ökar i kroppen. För att förhindra nedbrytningen och stimulera proteinomsättningen vill man tillföra kroppen med rätt mängd protein.

Genom att ha en välstrukturerad kost får du naturligt i dig protein men ibland kan det vara svårt att få i sig tillräckligt. För att få ut maximalt av din träning så kan proteinpulver hjälpa dig att nå det rekommenderade intaget. Det ska dock tilläggas att man inte ska ersätta det mot mat utan se det som ett supplement till en allsidig kost. De två vanligaste typerna av proteinpulver är vassle och kasein. Nedan kan du läsa om skillnaderna mellan dessa två varianter av proteinpulver.

Prisvärda produkter som vi rekomenderar
Core Whey proteinpulver
Core Whey Protein
589 kr Till butik
...
Core Casein
169 kr Till butik
...
100% Whey Gold Standard
299 kr Till butik
...
Casein Premium
399 kr Till butik

Vassleprotein

Whey betyder vassle på svenska vilket du kanske känner till, det är också det vanligaste utav dessa två typerna. Både vassle och kaseinprotein kommer från komjölk. Vassleprotein är en lättflytande restprodukt som blir till vid tillverkning av ost och står för ungefär 20% av mjölkens protein. Anledningen till att vassle är det mest förekommande proteinpulvret är att det tas upp snabbare i kroppen vilket gör att det passar bra att tas i samband med ditt träningspass.

Kaseinprotein

Resterande 80% av mjölken protein består av kaseinprotein som är en mer segare form och tas därför upp långsammare av kroppen. Den här typen av proteinpulver passar bra för dig som vill ha ett långvarigt intag av protein och aminosyror. Oftast brukar man ta detta protein när det är dags att sova, det brukar också resultera i en långvarande mättnadskänsla.