PWO

PWO står för ”Pre-Workout” och får dig helt enkelt att tagga till inför träningspasset. Alla har vi någon gång känt att gymmet inte lockar efter en lång dag på jobbet eller i skolan. Oftast vet du dock att det kommer kännas bättre efter. För att inte fastna i soffan, utan att faktiskt komma iväg, brukar man använda sig PWO.

Som namnet indikerar är detta ett tillskott som tas innan träning, men hur långt innan kan variera. Det tar nämligen en liten stund innan kroppen hinner ta upp allt och ge önskad effekt. Vanligtvis tar det ungefär 30 minuter, vilket också är rekommendationen. Det finns dock en del som föredrar att effekten ska kicka in under passet när det börjar kännas tungt och då tar man det istället till uppvärmningen.

Prisvärda produkter som vi rekomenderar
Raw rampage PWO kostillskott
Raw Rampage
269 kr Till butik
...
Raw Pumped (Stimfri)
279 kr Till butik
...
Core Performance
379 kr Till butik
...
Core PWO Zero
199 kr Till butik

Vilken ska man välja?

Det finns många olika produkter att välja mellan. Att veta vilken som passar just dig är svårt eftersom det är ganska individuellt. Ofta får man helt enkelt testa sig fram för att hitta den man själv tycker fungerar bäst.

Innan du köper en PWO kan det vara bra att reda ut vilken av de tre grundeffekterna du eftersöker. Kortfattat finns det 3 stycken och vardera har speciella ämnen som är bra leta efter när man ska välja produkt.

Grundeffekter och ämnen

  1. Pigga upp och skapa fokus innan/under träning. (Koffein och Bcaa).
  2. Få “pump” genom att öka blodtillförseln i musklerna. (L-Arginin och Agmatinsulfat).
  3. Förbättra uthållighet för den som ofta kör långa pass. (Beta-alanin och Citrullinmalat).

Personer som bör avstå

De som bör avstå från PWO är personer under 18 år, gravida eller ammande kvinnor. Är man känslig mot koffein bör man avstå de produkter med koffein. Trots att de flesta innehåller koffein finns det andra produkter, så kallade “stimfria”, som inte innehåller koffein eller Beta-alanin. Beta-alanin är det ämne som kan upplevas ge stickningar i fingrarna, helt ofarligt, men kan för vissa kännas obehagligt.

Eftersom PWO innehåller en hög dos koffein så ska man inte heller använda en PWO för tätt inpå läggdags, en tumregel är att undvika det 5 timmar innan du ska sova.